Dag 10 en 11 – Het meest afschuwelijke kastje uit het huis.

Ik zat na het avondeten nogal uitgeblust naar de keuken te staren toen ik opeens dacht: het meest afschuwelijke kastje van het huis gaat NU zijn ‘kastje-per-dag-moment’ beleven!
Dan heb ik het bij mij in huis over het keukenkastje waar de vuilnisbak in verborgen zit. Ook hiervan dacht ik altijd – ergens op een latent niveau – dit is iets waarmee ik moet leven, zo’n kastje schoonmaken is een mission impossible.

Wat blijkt? Deze systemen kunnen uber-eenvoudig uit elkaar! Waar ik natuurlijk achter kwam door er een keer heel mindfull bij stil te staan. Dus, plank erboven uitgeruimd (hele aanrecht vol – te erg om op een foto te laten zien), vuilnisding eruit gehaald, stofzuiger erbij, veel, heel veel Ajax toegepast, het totale vuilnis-unit gesopt onder de kraan, alles weer terug gezet, waarna het er zo uitzag:

 
 

 

Whaaaaa!!!! Zo heb ik het echt nog nooit gezien. Al claimt mijn man dat hij het eerder ook weleens zo grondig heeft schoongemaakt (waar vind je nog zo’n man?!).

De enorme hoeveelheid spullen die van het plankje kwamen ben ik eens prettig gaan reorganiseren. Ik begin er echt lol in te krijgen, helemaal toen weer eens bleek dat 60 procent weg kon (plastic zakken bijvoorbeeld, waarom heb je er 15 nodig????) en de rest een betere bestemming kon krijgen.

Het kastje van dag 10 en 11 (zondag had ik geen gelegenheid, daarom nu op maandag dit extra moeilijk kastje) ziet er uiteindelijk zo uit:

 

 

Ik weet het, deze foto’s zijn niet van ‘life-style blog’ kwaliteit (ik hou eigenlijk erg van prachtige plaatjes). Maar ik ben echt zo blij met dit schone, opgeruimde kastje dat ik het gewoon even MOET laten zien. Ik ben er zelfs al een paar keer heen gelopen deze avond om erin te kijken.

Van mijn uitgebluste staat was niets meer over, wonderlijk genoeg. Nooit gedacht dat een kastje aanpakken zoveel voldoening kon geven.

 

5 reacties

 1. jolanda op 27 september 2011 om 11:50 am

  Hahahaha, ik vind 'm helemaal geweldig en ik herken het gevoel van blijdschap als je kastjes dan weer NET zijn 🙂 Vooral blij ben ik om te zien dat ik in ieder geval niet de enige ben met bv. zo'n kledingkast bodem. Af en toe krijg ik een woede en begin ik ook kastje voor kastje en het geeft idd een heel goed gevoel maarja … nu nog het volhouden hè, das dan bij mij wel weer een beetje een punt maargoed zolang het netjes is is het fijn. Ik ga je met veel plezier volgen in je opruimwoede 😀

 2. Sanne Swinkels op 29 september 2011 om 8:57 am

  Hoi!

  Leuk project! Ik heb zelf ook een 365-dagen-project (een jaar lang iedere dag op de foto met een hartje), en ben door de Flow geinspireerd om meerdere van deze projecten te verzamelen op mijn eigen website, http://www.alleswatikmooivind.nl. Het blijkt namelijk echt hip/hot/happening te zijn en veel mensen doen het. Toevallig schrijft een van mijn redacteuren, Marja ook over haar eigen 365-dagen-opruimen-project! Het is dus echt een heel goed idee. Leuke website ook 🙂

  Ik zal je blog vermelden op Facebook (facebook.com/alleswatikmooivind) en ook op Twitter (twitter.com/awimv). Hij is zeker het vermelden waard!

  Groetjes,

  Sanne

 3. Kim op 17 januari 2012 om 7:12 pm

  HI, dat ziet er weer lekker fris uit! Wat bij mij goed werkt zijn mandjes: alles ziet er meteen opgeruimd uit en heeft zijn eigen plekje! Succes met de rest van het jaar 😉 groetjes Kim

 4. Malaika op 6 juni 2012 om 5:59 am

  Wat heerlijk om je blog te lezen! Heb hem net pas ontdekt, maar echt super. En dit kastje, helemaal top! Heb zelf zo'n kastje en heb er gelijk drie bakken ingezet om het afval te scheiden. Dan ben ik die grote vuilnisbak kwijt in mijn keuken. Bovenop de bak heb ik geschreven wat erin moet. Om het makkelijker te maken. 😉 Dat plankje bij jou erboven is wel weer erg handig.

  Ik heb je blog trouwens gepint (Pinterest)

 5. Rinske op 14 januari 2015 om 7:58 am

  Moet je nagaan, ook ik heb nooit geweten dat je zo'n pedaalemmer uitelkaar kunt halen (we hebben het ding al ruim 20 jaar!!!) Altijd met frisse tegenzin �� eromheen gepoetst. En wat blijkt: het ding kan heel simpel uit- en ook weer inelkaar. Fluitend het kastje gepoetst. Dank.

Laat een reactie achter