Dag 89 De waskamer, deel 4

Ha lezers,

De maandag leek me een mooie dag om nieuwe opruim-ladies voor te stellen. Erg leuk te lezen dat meer mensen zich aansluiten bij dit simpele plan. En het geeft moed, vind je niet? Wij staan niet alleen!

Het is overigens goed te lezen dat ieder zijn eigen variant aanhoudt. Zoek je eigen spoor, ga voor haalbaarheid en geniet van de successen. Al doe je maar twee kastjes per week, na een maand heb je dan al tien verwaarloosde kastjes opgeschoond.

Dit zijn de nieuwe opruimers:

Hiske (Op een grote paddestoel)
Barbara (Cocktail Maison)
Patricia (My blog life)
Bloesemfee (van het blog Bloesemfee)
Floriene (Floortje Fleur)

Ook Bianca wil ik hier even noemen, zij doet onzichtbaar mee (zonder blog),
en – erg leuk, want een bekende –  Esther K. die via Facebook haar voor en na resultaten laat zien. Allemaal veel succes en veel voldoening toegewenst!

 

Zelf begin ik steeds enthousiaster te raken over mijn waskamer. Er is dit weekend zelfs getimmerd om er iets gezelligs van te maken. Want dat was de doelstelling, weet je nog?

Er is echter eerst nog een belangrijk obstakel te slechten…
 
 
 
Deze pluk achter de deur is de hobbel die ik bedoel. Op een latent niveau van mijn denken leef ik in de overtuiging dat het gewoon niet anders kan; dit plukje moet hier blijven hangen. Voor altijd.
 
 
 
Dat soort gedachten intimideren me niet langer. Ik ga kijken wat hier nou eigenlijk hangt.

Winterjassen?! Ze hangen daar te grijp voor wanneer iemand zijn jas kwijt is. Guess what? Dat gebeurt zelden. Dus; weg uit mijn waskamer graag.

 
 
 
Zie hier mijn nieuwe systeem:
 • in zak doen met duidelijk, en enigszins leuk, label eraan.
 • zak werpen achter schot 4, (ik heb de schotten genummerd. Voelt heel georganiseerd).
 
 
 
 
De inhoud van de zak gaat op een lijst. Zo kan ik in een oogopslag zien wat er achter schot 4 ligt.

Let op het plantje. Een plantje in je waskamer doet wonderen.

 
 

 
Zie hier de nieuwe situatie achter schot 4, het schot wat zich toevalligerwijs in deze waskamer bevind. Dit is echter niet zomaar een kiekje.  This is HUGE! Frits heeft dit weekend een lampje gemaakt in de ruimte achter schot 4 en yes, yes, yes, wat is dat handig!

Zeven jaar kruipen op mijn knieën, zoekend tussen ongelabelde zakken, in het schemerdonker… is voorbij! Allemaal opgelost door één lampje en vijf minuten mankracht.

 
 
 
We gaan verder… dit was eens het top-jasje van mijn studentengarderobe. Die tijd is voorbij. Het is goed. Ik schenk hem aan de kringloopwinkel.
 
 
 
 
Maar nu… wow, ik waan me opeens in een kostuummuseum. Wat is dit? Een jacquet?
 
 
 
En dit??? Een rokkostuum?!
 
 
 
 
Wacht, ik leg het rok-kostuum even op het witte kleed, in het licht. Dan wordt de situatie duidelijk: schimmel! Ergens verbaasd me dat niet. Niemand heeft de afgelopen tien jaar naar dit pak omgekeken. En het ophangen in de waskamer… HELLO!!?!
Na een levendig gesprek met Frits gaan deze kostuums bewaard worden wegens kolderieke redenen. Je weet maar nooit of er in een eventuele studententijd (van de kinderen wel te verstaan) paardenrennen bezocht gaan worden (zoals in die van mijn man, dertig jaar geleden, meteen ook de laatste keer dat het jacquet gedragen werd). Lijkt me duidelijk dat deze kostuums de komende vijftien jaar niet in mijn waskamer blijven hangen.
 
Dus gaan ze:
a) naar de stomerij
b) vervolgens in luchtdichte kledingzakken
c) met zak en al in: een grote brocante-achtige koffer waar op dit moment niets inzit.
 
 
 
De obstakels zijn weg. WEG!!! En nu denk ik opeens: ‘Wat houdt mij tegen om hier een vrolijk behangetje op te plakken?’

Wordt vervolgd!

 
 

7 reacties

 1. Geraldine op 23 januari 2012 om 9:04 pm

  Ik wordt heel vrolijk van je resultaten!

 2. little red home op 23 januari 2012 om 9:05 pm

  LOL!!!!!Ben benieuwd wat voor gezellig behangetje daar gaat komen. Hier vandaag alleen wat spullen naar de schuur, die later nog eens naar de stort etc moeten. Morgen weer plastic ophaal dag, ook zo fijn….Fijne week. Groetjes, Anne-Marie

 3. Puck op 23 januari 2012 om 9:06 pm

  Ja, waarom niet! Als je toch de was staat te doen en te vouwen dat soort saaie klussen, dan is je omgeving niet saai!!

  Ik vind het subliem dat lampje achter het schot. Ook de labels en een lijstje waar zich alles bevind… helemaal goed.

 4. Floriene op 23 januari 2012 om 9:31 pm

  Leuk geschreven en weer wat dilemma's opgelost.

 5. Marièlle op 23 januari 2012 om 9:58 pm

  Zucht…..ik kan niet meer wachten….ik wil het zien!….hahahaha…kun je niet gewoon vannacht behangen of zo en dat ik dan bij het ontbijt morgen kan genieten van het resultaat? Ik vind hem steeds leuker worden. Het is dat je zelf heel crea bent, anders zou ik je subiet aanmelden bij eigen huis en tuin voor een waskamermetamorfose (leuk ook voor scrabble…haha).

  Ik blijf je vorderingen volgen, het wordt hier steeds leuker!

 6. *~Patries~* op 24 januari 2012 om 10:47 am

  oee netjes hoor 😀 leuk dat je mijn blog genoemd hebt 😀 kga zeker even bij de andere dames kijken!

 7. fryskmemke op 24 januari 2012 om 10:22 pm

  Wat krijg ik ineens zin om op te ruimen als ik je blog lees 🙂

Laat een reactie achter