Kastje per dag… vind een opruimmaatje!

Het is alweer ruim twee jaar geleden dat ik mijn opruim- en blogjaar afsloot en sindsdien wordt me regelmatig gevraagd: Nelleke, hoe is het nu met je kastjes? Hoe houd je de zaken bij? Is het gelukt om een netjes en opgeruimd huis te houden?

 

 
Mijn huis is zichtbaar opgeruimder, alles heeft een plek en dat is fijn. Toch begonnen mijn laatjes en planken ongemerkt hier en daar weer vol te raken. En zonder de afbakening van een blogproject bleef de actie uit. Wat te doen?
 
 
 
Het was tijdens een gesprek met vriendin Meike dat bij ons beide een kwartje viel: een steuntje in de rug, dat zou ons weleens kunnen helpen. 
 
We filosofeerden door en het meest eenvoudige leek: het opstarten van een Whats-app groepje. En sinds we dat gedaan hebben… vliegen de kastje-per-dag-apps over en weer.
 

 

 

De insteek is als vanouds: halfuurtje aandachtig het klusje doen, daarna lekker pauze. En vervolgens tijdens de koffie aan de ander appen wat we hebben volbracht. En dan is het wachten op de duimpjes, haha.

Op dit moment werkt het voor mij, het is net het stukje afbakening en aanmoediging dat ik nodig had om weer in beweging te komen. We gaan dit vast geen maanden volhouden, maar voor nu heeft het ons goed geholpen om uit onze impasse te komen.

 

 
 
Inmiddels zijn we met z’n vieren en met dit groepje zijn we geswitcht naar Facebook’s Messenger. Om de triviale reden dat je er kunt kiezen uit grote hoeveelheden leuke figuurtjes om mee te sturen. Niet onbelangrijk!

Mocht het voor jou ook een helpend idee zijn, dan wens ik je toe dat je een prettig opruim-maatje zult vinden.
 
Succes!
Nelleke
 

12 reacties

 1. Anita Willems op 15 december 2014 om 2:40 pm

  Oh, wat een opluchting om te horen dat ik niet de enige bent bij wie de klad weer in de kastjes is gekomen! De kastjes die ik destijds als eerste deed, staren me nu met al hun wanorde aan. Projecten blijven half afgemaakt en de moed zakt vaak weer in de schoenen. Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik de laatste maanden vanwege gezondheid rust moet houden, maar buiten dat kan ik ook wel weer wat stimulans gebruiken.
  Ik had voor mezelf al in de planning om een reprise te doen van het kastjes project, er valt namelijk nog zoveel te vertellen en te leren! Niet zoals eerst in een dagelijkse vorm, maar een wekelijks of tweewekelijks verslag van wat ik heb gedaan. Ik moet met dat voornemen nog even wachten tot ik weer op de been ben, maar het stimuleert om te lezen dat bij jou ook niet alles ideaal is gebleven.

  Je initiatief voor een kastjesmaatje is erg leuk!

  Ik hoop dat het jou intussen goed is vergaan en dat je met gezond eten ook veel geleerd hebt.

  Hartelijke groet,
  Anita
  (Anita's dagboek)

 2. Christel op 15 december 2014 om 5:49 pm

  Zooo leuk om opeens weer een berichtje van je te lezen! Goed idee ook, ben benieuwd hoe het anderen vergaat.
  groet, Christel

 3. Lieve op 16 december 2014 om 8:55 am

  Super idee, ik ga nu ook op zoek naar een opruimmaatje! Dit zou voor mij ook wel eens kunnen werken 🙂

 4. Wendy op 18 december 2014 om 9:16 am

  Heel leuk om weer een berichtje van je te lezen. 'k Heb zelf twee keer een ronde gemaakt door m'n hele huis… maar ook hier is het wel weer tijd om opnieuw te beginnen. Leuke tip van je, om jezelf op die manier te motiveren. Misschien ga ik ook wel zoiets doen met m'n vriendinnen… bedankt! En veel succes met alles wat je doet!

 5. Rinske op 20 december 2014 om 7:42 am

  Wat leuk dat je er weer bent. Genoten van je stukjes en zelf voortvarend aan de slag gegaan. Ben inmiddels aan de 27e dag toe en je wilt niet weten wat er al is opgeruimd, schoongemaakt en weggedaan. Veel plezier met je opruimmaatjes em ik hoop dat je hier nog eens verslag doet

 6. Consuminderen met Marianne op 24 december 2014 om 7:22 pm

  Ik las de berichtjes altijd erg graag en daarom werd ik ook aangemoedigd wat te doen. Met een baan erbij, ging dat niet altijd van even iets per dag te doen. Het stimuleert enorm dat bij anderen te zien om aan de slag te blijven. Ik hoop dat ik weer veel foto's ga zien. Leuk idee dat met een maatje, maar dat is me iets te veel. Ik blijf liever op de achtergrond en zonder foto's.

 7. Jacqueline Kuiper op 10 januari 2015 om 1:24 pm

  Al surfend op het web kwam ik tijdens de kerstvakantie op jouw blog terecht en dacht: dit is precies wat ik nodig heb.
  Zoals bij iedereen groeien de kastjes, laatjes en hoekjes dicht met spullen waarvan je echt denkt die ooit nog eens nodig te hebben of spullen die je 'later' op zal ruimen.
  Een paar keer heb ik wel wat opgepakt, maar nooit doorgepakt. En daar gaat het natuurlijk om.
  En: kleine kruimels maken ook brood.
  Dus afgelopen maandag begonnen en ook een blog aangemaakt. Reuze spannend, maar ook inspirerend en motiverend.
  Bewust met dit project bezig zijn helpt. En het visueel maken met een blog werkt verhelderend.
  Ook al zou niemand mijn blog lezen, voor mijzelf werkt het.
  De eerste week zit erop en ik ben apentrots!
  Dank voor jouw (onbewuste) bijdrage in deze stap voor mij!!

 8. El op 17 februari 2015 om 5:32 pm

  Ja, inderdaad. Wat ontzettend leuk dat je weer een bericht hebt geplaatst. En ook leuk dat ik in de reacties gelijk een paar bekende namen zie!! Ook hier was het eventjes netjes, maar nu gaat het weer de verkeerde kant op. Ik heb nu een deal met een vriendin, en we gaan samen elke week om de beurt bij haar en bij mij thuis een probleemgebied aanpakken, Maar het gaat eigenlijk niet hard genoeg. Dus ik ga zeker even kijken naar het whatsapp-gebeuren.

  Leuk, hoor! Keep up the good spirit Nelleke!

 9. Nelleke Petit op 18 februari 2015 om 8:59 am

  Wat een leuk idee om elkaar zo om en om te supporten. Wie weet krijg je door te appen nog iets meer momentum. Laat het me weten als dat zo is, ben wel benieuwd of het voor anderen ook werkt.
  Veel succes!

 10. Miloe op 3 februari 2016 om 10:54 am

  Je hebt helemaal gelijk ik heb van die momenten dat ik alles wil opruimen, schoonmaken, stofzuigen, zemen noem het maar op . Van de een op de andere dag ben ik er weer klaar mee het raakt maar niet opgeruimd nu ik dit lees ga ik mijn zus echt aansporen dit samen te doen.

 11. Nelleke Petit op 3 februari 2016 om 8:31 pm

  Goed idee Milou! Samen is het leuker en kom je verder. Veel succes!

 12. Kast op maat leiderdorp op 23 september 2016 om 6:50 am

  Heel frustrerend dat het niet past.. vooral als het ook niet opgeruimd is

Laat een reactie achter