KPD1C

Lees hier de projecten

Wanneer iets groot en overweldigend lijkt begin je er niet snel aan. Tenminste zo werkt dat bij mij.  De zaak benaderen door een stapje per dag te zetten, bijvoorbeeld door dagelijks dertig minuten met het project bezig te zijn, maakt alle verschil. Hier lees je hoe dat mij verging.

KPD 2C

Wat is dat nou 'Een kastje per dag'?

Een kastje per dag betekent: kies één overzichtelijk ding om te doen (een kastje opruimen, of een laatje, mandje, hoekje of klusje) en doe dat met focus en aandacht. Liefst niet langer dan een half uur. Geef jezelf daarna een beloning en WEES TROTS op wat je hebt gedaan.
En doe de dag daarna weer zoiets. Je zult zien, al na twee weken heb je dingen aangepakt die al tijden een doorn in het oog zijn. Wat een opluchting!

Mindset

Het is dus een eenvoudige manier om dingen gedaan te krijgen die anders blijven liggen (soms weken, soms maanden, soms jaren). Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar mijn mind is vaak de spelbreker bij het gedaan krijgen van dingen die moeten gebeuren.
'Het heeft geen zin hoor' is een gedachte die mij graag lam legt. Of, 'als je dit klusje doet, doe dan ook maar gelijk de rest van het huis' waardoor ik verstijf, een zak chips opentrek en op de bank een Libelle ga liggen lezen.
Nu heb ik een antwoord paraat voor mijn brein: 'Ik doe een half uur lang deze klus en daarmee basta.'  Simpel, maar afdoende.